Bisnes

Semua posting category ini ada kena mengena dengan perihal Bisnes.

Kenapa anda yang perlu beli domain dan bukannya website developer yang beli? cover image

28 December 2019

Kenapa anda yang perlu beli domain dan bukannya website developer yang beli?

Pernah buat website dengan freelance web developer dahulu kala? kemudian dia hilang dan anda tak dapat nak pindah server sebab domain tak dapat akses?

Read

Ebook - Panduan Komponen Website cover image

27 July 2018

Ebook - Panduan Komponen Website

Ketahui tentang komponen website agar tidak bermasalah di kemudian hari

Read

Apa itu sistem affiliate? cover image

25 July 2018

Apa itu sistem affiliate?

Ramai nak cuba buat duit dengan join jadi affiliate ni. jom kita kupas

Read

Apa itu landing page cover image

23 July 2018

Apa itu landing page

Pernah dengar pasal landing page? apebenda tu? untuk apa? kenapa ramai yang guna?

Read

Adakah Website Anda Membantu Bisnes Anda? cover image

18 July 2018

Adakah Website Anda Membantu Bisnes Anda?

Website dah buat, tapi tak ade orang beli produk pun. Kenapa berlaku? jom kita kupas

Read

Plugin - ipay88 payment gateway untuk woocommerce cover image

10 July 2018

Plugin - ipay88 payment gateway untuk woocommerce

anda berniaga menggunakan woocommerce? mungin anda perlukan plugin ini untuk terima pembayaran online di website anda.

Read

3 Jenis Mobile App Development cover image

5 July 2018

3 Jenis Mobile App Development

Adakah anda tahu ade beberapa jenis mobile app development? harga dia pun lain-lain uih

Read

Website - Apa Itu Open Source cover image

1 July 2018

Website - Apa Itu Open Source

Open Source? ape tu? wordpress open source kan? fuh~

Read

Website - Apa itu Hosting? cover image

30 June 2018

Website - Apa itu Hosting?

Apekebenda nye hosting ni? ape kena mengena dengan buat website? mai tengok ape kaitan dia

Read

Develop System - Kenapa Harga Mahal cover image

28 June 2018

Develop System - Kenapa Harga Mahal

Bapak mahal nau harga buat sistem ni wuih. Terceik habis

Read

Komunikasi - Antara Web Developer dan Client cover image

27 June 2018

Komunikasi - Antara Web Developer dan Client

Develop sistem akan jadi lancar bila komunikasi baik

Read

Marketing - Ape itu SEO? dan kupasan teknikal cover image

25 June 2018

Marketing - Ape itu SEO? dan kupasan teknikal

Kalau dah buat website mesti pernah dengar pasal SEO. Jom tengok ape tu

Read

Proses Develop Sistem cover image

22 June 2018

Proses Develop Sistem

Inilah perjalanan untuk membina custom system website.

Read

Bisnes - Beza website syarikat dengan sistem cover image

21 June 2018

Bisnes - Beza website syarikat dengan sistem

Website untuk marketing adalah berbeza dengan web bersistem

Read

Website - Apa itu Front End & Back End cover image

19 June 2018

Website - Apa itu Front End & Back End

Jom kupas pasal apa itu FrontEnd & BackEnd

Read

Berita - Mynic DNSSEC key problem. Domain .my semua down cover image

17 June 2018

Berita - Mynic DNSSEC key problem. Domain .my semua down

domain .my problem. Banyak website tak boleh guna.

Read

Programming - Kenapa Code Perlu Kemas? cover image

15 June 2018

Programming - Kenapa Code Perlu Kemas?

Coding yang cantik dan senang dibaca boleh melancarkan proses kerja!

Read

Bina Sistem - Mula Coding Dari Admin cover image

4 June 2018

Bina Sistem - Mula Coding Dari Admin

Sebab proses kerja akan jadi smooth baq hang

Read

Buat Website - Apa Yang Perlu Tahu cover image

2 June 2018

Buat Website - Apa Yang Perlu Tahu

Apa yang anda perlu tahu sebelum buat website anda dengan web developer

Read

3 Cara Membuat Keuntungan Dengan Website cover image

1 June 2018

3 Cara Membuat Keuntungan Dengan Website

Inilah cara membuat keuntungan dengan website. Ada yang mudah ada yang susah hardcore baq hang.

Read

Sign up for newsletter



Follow: